Deea - Invatand arta de a fi femeie
Nu natura o face pe femeie mai frumoasa, ci dragostea!

Cultul skinny e pe duca

Stiu ca nu primesti usor vestea. Cum ai putea sa o faci, cand ai depus eforturi supraomenesti sa ajungi la silueta silfida a lui Jennifer Aniston ? Anorexica si firava credeai ca vei ramane permanent in lumina reflectoarelor imbracata in hainutele tale XS, care iti atarna lalai pe langa corp sfidand orice lege a naturii.
Da-mi voie sa te anunt, fara pic de malitiozitate, ca oasele tale proeminente care ameninta parca sa-ti sfasie pielea translucida nu cheama muzele pentru creatorii de moda. Muze care, by the way, nu erau nici ele foarte slabe.

Trebuia sa anticipezi asta inca de acum 3 ani cand Madridul a decis ca la prezentarile de moda nu vor mai putea participa modelele no. 0. Nu iti pune baza in prezentarile de moda. Top modelul 90-60-90 e pe cale de disparitie si in curand i se canta Prohodul. Cel mai clar indiciu e vine din Australia, unde cea care a castigat titlul de Viitor Top Model al Australiei e departe de stereotipul top modelului schelet. Melanjul dintre formele ei si personalitatea debordanta au ajutat-o sa cucereasca publicul, si de acum inainte cat walk-ul. Moda revine ciclic.Nu trebuie decat sa te uiti in jur ca sa iti dai seama ca gloria detinuta timp de 15 ani de grupul din care faci parte a apus. Sic transit gloria mundi!” spunea mult inapoi in istorie Patricius, si mare dreptate avea.

I mean, uita-te in jur. Femeile cu forme au recucerit media. Modelul care iti zambeste de pe bannerul care se intinde pe jumate din fatada magazinului Unirea are ceva carnita pe sub hainele de firma. Iar curbele feminine devin atragatoare cu viteza luminii, cu ajutorul unor vedete precum Angelina Jolie, sau Beyonce. Kate Winslet a pornit si ea e la randul ei o activista in lupta pentru scoaterea modelului skinny din lumina rampei. Si face asta pe pielea ei, refuzând să se lase photoshopată în pictoriale. Daca nici asa nu te-am convins de triumful curbelor, aduc ca ultim argument o analiza facuta de Times Online care scrie ca „Ne-au trebuit 15 ani grei şi, într-un final, după câteva alarme false, am trecut de obsesia scheletului”.

Pe marile ecrane, in reviste si in reclame primeaza vedete ca Scarlett Johansson care nu se tem să-şi arate curbele. Daca stai bine sa te gandesti una din precursoarele luptei impotriva imaginii idilice asociate femeii schelet a fost Kirstie Alley. Recunosc acum a cazut in extrema cealalta, dar in the mid 90’s avea mare succes. Alt exemplu este Duffy. Intr-adevar face reclama acum la Cola Zero, dar la randul ei este a successfull chubby girl. Draga mea silfida, istoria iti da o lectie. Daca ai rasfoi putin pe Gugal ai vedea ca femeile cu forme au fost ideal de frumusete timp de multe secole in trecut. Marturie stau picturile lui Rubens, care a cultivat in multe din picturile sale modelul de femeie rubiconda, canon de frumusete in acea vreme in care gabaritul scazut iti asigura statul de fata mare pana la batranete, sau pana la primul colacel.

Daca nici asta nu-ti e de ajuns I guve you MonaLisa. Nu-i nici pe departe o silfida, dar a castigat admiratia a generatii intregi. So, what I’m trying to say girl e ca daca nu pui in curand niste kilograme pe tine, atat cat sa obtii curbele alea apetisante care ii fac pe barbati sa se intoarca pe strada cu totul dupa tine, viitorul se previzioneaza gri. Mai ales ca studiile arata ca barbatiilor le sclipesc ochii atunci cand isi pot plimba privirea pe formele puse in valoare de haine, si nu cand ajung in linie dreapta printr-un simplu scan de la ochi la varfurile degetelor de la picioare.ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Powered by www.ablog.ro, design by Lilia Ahner
 
Termeni si Conditii de Utilizare