Deea - Invatand arta de a fi femeie
Nu natura o face pe femeie mai frumoasa, ci dragostea!

Alegerea parfumului

Pentru ca stiu ca e greu sa alegeti un parfum perfect (sau pe aproape), v-am extras mai jos cateva sfaturi dintr-un articol scris de mine pe FemeiaStie.ro . Sper sa va ajute!

Calitatea parfumurilor

Astazi, parfumurile sunt disponibile intr-o gama foarte larga de arome si de preturi.

Calitativ, parfumurile sunt impartite in patru categorii:

► Parfum – contine 15 – 20% parfum pur si 80 – 85% alcool, iar mireasma persista intre 6 si 8 ore (si uneori pana la 10 ore);

► Apa de parfum are o concentratie de parfum de circa 12 – 15%, restul fiind alcool. Mirosul este mai puternic atunci cand vremea este rece si poate dura pana la 5 ore;

► Apa de toaleta are concentratie de aproximativ 5 – 12%, iar efectul este de, cel mult, 4 ore;

► Apa de colonie are cea mai mica concentratie de parfum (2 – 6%) si nu persista mai mult de 2 – 3 ore.

Prin urmare, preturile difera in functie de concentratia de parfum (cu cat e mai mare, cu atat e mai scump).

Pentru o persistare mai indelungata, parfumul trebuie sa faca parte din aceeasi gama din care alegeti si celelalte produse pentru ingrijirea pielii (sapun, gel de dus, spuma de baie, lotiunea de corp). Este recomandat ca parfumul sa fie pulverizat acolo unde temperature este mai ridicata fata de restul corpului: incheietura mainii, gat, dupa ureche.

Cum alegi un parfum?

Mi s-a intamplat de multe ori sa-mi cumpar un parfum si cand am ajuns acasa nu mi-a mai placut. Daca vrei sa nu patesti ca mine, urmeaza sfaturile de mai jos:

► Nu te parfuma atunci cand te duci sa-ti cumperi un parfum. Se vor amesteca aromele si nu vei mai intelege nimic.

► Invata sa faci diferenta intre parfumurile de seara si cele de zi. Ziua si in anotimpurile calde (primavara, vara) se poarta parfumurile fresh – florale sau citrice, noaptea si in anotimpurile reci (toamna, iarna) se folosesc esentele mai tari, ca cele lemnoase.

► Nu cumpara parfumuri contrafacute!

► Daca probezi parfumul pe piele, asteapta putin inainte sa-l mirosi.

► Daca nu-ti permiti sa cumperi toate produsele din aceeasi gama (crema de corp, deodorant), fii atenta ca cele pe care le folosesti sa fie cat mai discrete, pentru a nu se amesteca mirosurile.

► Pastreaza parfumul in cutia lui, intr-un loc intunecos si racoros.

► Cand iti alegi un parfum, ai grija sa nu mirosi mai mult de 3 arome consecutive. Pe urmatoarele deja nu le vei mai percepe bine, simtul olfactiv va fi influentat de aromele precedente.ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Powered by www.ablog.ro, design by Lilia Ahner
 
Termeni si Conditii de Utilizare