Deea - Invatand arta de a fi femeie
Nu natura o face pe femeie mai frumoasa, ci dragostea!

Paste cu piept de pui

Imi place foarte mult sa gatesc, ma relaxeaza. Si cel mai mult imi place sa ma joc cu condimentele, sa le descopar aromele, sa le potrivesc unele cu altele ... Insa toate astea le fac la stadiul de amator, gatitul este doar o pasiune. Aseara, totusi, am preparat o reteta de paste si pentru ca au iesit foarte bune (ce modesta sunt) , m-am gandit sa v-o spun si voua. Regret ca nu am apucat sa le pozez inainte sa fie devorate, dar data viitoare cand mai pregatesc ceva bun, promit sa fac si fotografii. Asadar, uitati reteta!


Paste cu piept de pui


Ingrediente:
400 g paste (eu am folosit "Creste" de la Arnos, insa merg orice fel de paste scurte: penne, cochilii, spirale etc.)
300 g piept de pui
3-4 linguri bulion
2 cepe potrivite
2-3 catei de usturoi
ulei de masline
sare, piper, verdeata (patrunjel, busuioc sau orice altceva va place).


Se pun pastele la fiert in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Intre timp, se spala pieptul de pui foarte bine si se taie cubulete (sa fie cam de marimea pastelor). Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. La fel procedati si cu usturoiul.
Apoi, puneti la incins intr-o tigaie cam 3 linguri de ulei de masline (nu e musai, merge si cel de floarea-soarelui) si adaugati pieptul de pui si ceapa. Lasati la calit cateva minute. Adaugati si usturoiul si mai lasati putin pe foc. La final, adaugati bulionul si condimentele, amestecati bine, pana la omogenizare si mai fierbeti 2 minute. Scoateti pastele din apa, scurgeti-le bine si amestecati-le cu sosul.

Pofta mare!

Nu-i asa ca nu-i greu?! Si sunt delicioase! Noi le-am servit cu o bere cu lamaie, insa se potrivesc foarte bine cu un vin rosu deschis, foarte usor, cu aroma de mirodenii - un Zinfandel. (m-am documentat putin ca sa stiu ce fel de vin se potriveste la pastele cu carne slaba si sos).

Tag-uri Technorati: , , , , , ,



Comentarii

Zinfandel-ul de care pomeneai este fie un rose dulce acrisor - probabil varianta care s-ar asorta pastelor tale, fie un vin rosu, care numai usor nu este.
Asadar, vinul recomandat de tine este "White Zinfandel" - adica "alb" cu o usoara tenta rozalie.
Nu am scris ca sa critic - apreciez la justa valoare efortul tau de a te documenta :)
Ca sugestii la reteta ta:
Vin alb din: Sauvignon Blanc, Viognier, Chardonnay californian
Vin rosu: Pinot Noire, Malbec, Sangiovese.
Blush (ex. Zinfandel Alb) cu conditia sa nu fie predominant dulce :)
Vin spumos "brut"

Pofta buna! Reteta ta a iesit extraordinar :) Multumesc pentru postare :)
de AAA in data de 2011-05-16 00:48
Zinfandel-ul de care pomeneai este fie un rose dulce acrisor - probabil varianta care s-ar asorta pastelor tale, fie un vin rosu, care numai usor nu este.
Asadar, vinul recomandat de tine este "White Zinfandel" - adica "alb" cu o usoara tenta rozalie.
Nu am scris ca sa critic - apreciez la justa valoare efortul tau de a te documenta :)
Ca sugestii la reteta ta:
Vin alb din: Sauvignon Blanc, Viognier, Chardonnay californian
Vin rosu: Pinot Noire, Malbec, Sangiovese.
Blush (ex. Zinfandel Alb) cu conditia sa nu fie predominant dulce :)
Vin spumos "brut"

Pofta buna! Reteta ta a iesit extraordinar :) Multumesc pentru postare :)
Draga AAA (imi place numele tau:D), nu ma supar deloc ca ma corectezi. Chiar nu ma pricep la vinuri. De altfel, nu ma pricep deloc la bauturile alcoolice, neconsumandu-le de fel. Iti multumesc pentru ca m-ai luminat, chiar nu stiam ca vinuri "merg" cu pastele. Asa ca am cautat intr-o carte si am gasit ce am scris si in post. Ma bucur ca-ti place retete. Am sa incer sa mai postez si altele, doar ca nu prea am timp sa gatesc (iar cand am, n-am rabdare:D).
de deeealumary in data de 2011-05-16 08:56
Sunt o mare amatoare de paste. Le-am gatiti in fel si chip, dar varianta asta nu am incercat-o. O fac in weekend si va anunt cum a iesit. O primavara frumoasa!
de Bianca in data de 2012-03-06 11:58
Sunt o mare amatoare de paste. Le-am gatiti in fel si chip, dar varianta asta nu am incercat-o. O fac in weekend si va anunt cum a iesit. O primavara frumoasa!
Sunt foarte, foarte bune! Mi s-a facut si mie pofta de o portie.:D Sa-mi spui cum ti-au iesit.
de deeealumary in data de 2012-03-06 13:25


Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Powered by www.ablog.ro, design by Lilia Ahner
 
Termeni si Conditii de Utilizare