Deea - Invatand arta de a fi femeie
Nu natura o face pe femeie mai frumoasa, ci dragostea!

Pizza de week-end

Lui Marius ii place sa gateasca la fel de mult ca si mie, insa vrea sa aiba mult timp la dispozitie cand prepara ceva, sa nu "lucreze" in graba. Asa ca doar in week-end mai intra si el prin bucatarie. Si pentru ca sambata ne tot intrebam amandoi ce sa mai facem de mancare (pe caldurile astea n-avem pofta de nimic), mi-a propus sa faca el pizza. Si cum l-a fi putut refuza cand s-a oferit sa faca el ceva si eu sa n-am nicio treaba?! Asa ca s-a apucat frumos de treaba si a iesit bunatatea din poza (mda, data la poza e aiurea pentru ca nu era setata la camera).

Nu stiu ce "sortiment" de pizza sa zic ca e, cred ca taraneasca (asta dupa ingredientele folosite), oricum, va dau si voua reteta.

Aluat:
150 ml apa calduta, 1/2 lingurita zahar, 250 gr faina, 1 lingurita drojdie uscata, 3 linguri ulei de masline , sare

Intr-un pahar se amesteca 1 lingura de faina, 3-4 linguri de apa si zaharul pana devine o pasta. Se acopera apoi si se lasa la umflat.
Intr-un bol se pune faina, iar in mijlocul ei se adauga amestecul de drojdie, uleiul di sarea si se amesteca. Pentru a putea framanta aluatul bine, adaugati putin cate putin din apa calduta, atat cat este nevoie.
Dupa framantare, aluatul trebuie sa fie moale si elastic. Acoperiti-l si lasati-l la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer . Dupa ce si-a marit volumul considerabil, se poate intinde intr-o foaie subtire, de orice forma si se asaza intr-o tava unsa cu putin ulei de masline (sunt foarte bune tavile acelea de pizza care au gaurele pe fund).

Topping:
Ei, pentru umplutura puteti folosi ce vreti voi. Marius a uns blatul cu putina pasta de rosii de acasa, cu un continut de rosii de 100%. Apoi a adaugat fasii subtiri de sunca presata, feliute de carnaciori afumati, ardei taiat in felii subtiri, masline, ciuperci, porumb fiert, felii de rosii, multa mozzarella (pentru ca imi place mie) si a condimentat totul cu oregano, piper si busuioc. Apoi a dat-o la cuptor cam 10 min. A fost delicioasa!

Si sa va spun un secret! Pentru ca marginea blatului sa nu se intareasca la copt, atunci cand intindeti blatul, faceti-l mai mare decat forma in care coaceti pizza, astfel incat sa va ramana niste margini. In acele margini asezati fasii de mozzarella (sau cascaval) si lipiti-le apoi de blat. Daca va uitati mai atent in poza, veti vedea ca marginile sunt putin mai inalte decat restul blatului, cam ca la o tarta. Asta pentru ca au branza in ele. Marius a recurs la acest truc pentru ca noi niciodata nu mancam marginile de la pizza, ziceam ca nu ne place painea goala.

Pofta buna!

Tag-uri Technorati: , , , , , , , , ,



Comentarii



Comentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Powered by www.ablog.ro, design by Lilia Ahner
 
Termeni si Conditii de Utilizare