Deea - Invatand arta de a fi femeie
Nu natura o face pe femeie mai frumoasa, ci dragostea!

Cartea pe care v-o recomand - 'Cleopatra'

Stiu ca iar am cam neglijat blogul dar, va rog sa ma credeti, m-am implicat, din nou, in multe activitati si nu stiu cum sa ma mai impart. Plus ca temperaturile astea ridicate ma molesesc teribil si-mi fac pofta de leneveala.
Pentru momentele de relaxare (atunci cand aveti timp de ele), va propun o lectura interesanta si foarte captivanta - cartea "Cleopatra", de la editura Prietenii Cartii (Colectia "Cuceritorii"). N-am mai fotografiat volumul, pentru ca n-am mai avut timp. Oricum, arata ca cel de aici, fac parte din aceeasi colectie. Insa, pentru mine, conteaza prea putin felul in care arata, ci ceea ce este cuprins in paginile ei.
Mie imi plac cartile istorice, imi place sa fiu "teleportata" intr-o alta lume, sa citesc despre modul de viata/obiceiurile oamenilor din alte timpuri, sa descopar personalitati fascinante. In schimb, nu-mi plac cartile care au date multe. Nu pot sa retin n-spe mii de cifre, lectura devine prea greoaie si mi-e greu sa mai urmaresc subiectul.
Cartea aceasta ofera o lectura usor de parcurs, ce te captiveaza de la primele randuri si te face sa citesti cu o pofta imensa, iti doresti sa dai pagina si sa vezi ce se mai intampla. Autorul, Arthur Weigall, a "construit-o" intr-un mod exceptional, logic, firesc.
De ce mi-a placut atat de mult incat v-o recomand si voua?! Pentru ca m-a facut sa descopar o noua Cleopatra, total diferita fata de cea despre care mai citisem sau fata de cea din filmele urmarite. Uneori, ea a fost prezentata ca o femeie "usoara", dar, de cele mai multe ori, s-a prezentat povestea de dragoste pe care a avut-o cu Antoniu si finalul tragic al acesteia. Dar nimic nu este adevarat!
Cleopatra n-a fost o femeie frumoasa. Era inzestrata, insa, cu mult farmec. Deosebit de inteligenta (vorbea foarte multe limbi straine), a stiut sa profite de toate atuurile ei si sa-si faca loc intr-o lume a barbatilor. Mai mult, a obtinut respectul lor. Nu i se poate pune stigmatul de "femeie usoara" pentru asta. A avut doi parteneri (Cezar si Antoniu) si le-a fost fidela pana au parasit-o (atunci cand au murit). I-a iubit, la un moment dat, dar nu atat de mult cum au ilustrat filmele. Sincer, ea si-a iubit doar copiii si tara. A vrut sa ajunga regina lumii si sa le lase mostenire urmasilor ei teritorii imense, sigure, care sa nu fie amenintate de altii. Pentru asta a luptat cu inversunare si a incercat sa se foloseasca (oarecum) de partenerii ei in atingerea scopurilor. Doar ca n-a reusit sa-si duca planurile la capat.
Finalul tragic, cand si ea si Antoniu se sinucid, este tragic doar in viziunea noastra. In acele vremuri, sinuciderea era vazuta ca un gest de curaj si demnitate. Cand simteai ca ai pierdut ceva mult prea important si ajungeai intr-o situatie rusinoasa, era obligatoriu (in legile lor morale) sa te sinucizi.
Cleopatra n-a avut o viata fericita. A suferit mult, insa a indurat totul cu demnitate. Desi mica de statura, a fost o femeie deosebit de puternica.

Gata, nu va mai spun mai mult, nu vreau sa va rapesc bucuria de a descoperi singuri/singure viata Cleopatrei.
Va recomand sa cititi aceasta carte, merita din plin!
Pupici

Tag-uri Technorati: , , , , , ,ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Powered by www.ablog.ro, design by Lilia Ahner
 
Termeni si Conditii de Utilizare