Deea - Invatand arta de a fi femeie
Nu natura o face pe femeie mai frumoasa, ci dragostea!

Limba romana sau ce-a mai ramas din ea ...

Nu despre asta as fi vrut sa scriu astazi (de fapt, cred ca am mai tratat acest subiect pe blog), dar ce am citit de dimineata m-a facut sa fiu putin dezamagita de cultura anumitor romani.
Atunci cand timpul nu ma preseaza, imi place sa-mi incep ziua citind presa si diverse bloguri. Dimineata aceasta a fost una de genul acesta, astazi neavand nimic de facut. Si tot "navigand" eu de pe un blog pe altul, dau peste unul (nu-i dau numele, ca n-are rost) in care am gasit greseli gramaticale grave, in majoritatea postarilor. Ok, am mai spus, nu ma consider un geniu si nu sunt o persoana carcotasa, nu caut sa gasesc ceva rau in munca unor oameni, dar cand vad scris de foarte multe ori "ma pus", "va-ti", "s-ami" scrise sub aceasta forma, n-au cum sa nu-mi "sara-n ochi" aceste greseli. Pana la urma, nu e problema mea ca altii au fost certati cu scoala si n-au vrut sa invete sa scrie corect, insa nu inteleg de ce aceste specimene si-au mai facut si blog. Simteau nevoia sa-si expuna prostia si pe internet, trebuia sa le arate si altora ca nu stiu sa scrie?!
Cand ai un blog/site (si de fiecare data cand scrii pentru altii), mi se pare ca ai o responsabilitate fata de cititorii tai, trebuie sa-i tratezi cu respect, sa te faci inteles, sa ai un text logic, care sa permita citirea si intelegerea lui. Astazi, blogurile au o mare influenta, fiind citite de multe persoane. Adolescentii pot fi usor influentati si ajung sa creada ca e corecta scrierea de pe net, pentru ei e un exemplu. Si mi se pare trist! Sunt complet dezamagita de astfel de persoane!
Repet, nu am nimic cu ele, e alegerea fiecaruia daca vrea sa invete sau nu, dar nu incerca sa te dai mai destept decat esti!
Se poate intampla sa mai gresesti, sa te grebesti, sa "mananci" o litera, o gratima, sa apesi o tasta gresita, mi se intampla si mie, dar astea cred ca se pot trece cu vederea, se "simte" ca sunt greseli facute din neatentie. Dar atunci cand acestea sunt permanente in exprimarea ta, e clar ca ai o problema.

Lasand la o parte problema de mai sus, mi se pare ca au ramas atat de putini oameni cu care mai poti sa ai o conversatie frumoasa, logica, oameni cu o cultura bogata, de la care sa poti invata ceva. Generatiile din ultimii ani nu stiu ce idealuri au in viata, nu stiu ce-si doresc, nu-i inteleg deloc. Si nici nu stiu sa zic a cui e vine. A profesorilor, a copiilor, a parintilor, a tuturor la un loc?! Voi ce ziceti?!

Tag-uri Technorati: , , , ,ComentariiComentariile sunt interzise la blogurile neactualizate mai mult de 90 de zile
 
Powered by www.ablog.ro, design by Lilia Ahner
 
Termeni si Conditii de Utilizare